migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Aromatyczny kurczak w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kawałki kurczaka pieczone w piwie

Aromatyczny kurczak w piwie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Aromatyczny kurczak w piwie

 

Sposób przygotowania:

Aromatyczny kurczak w piwie
Ćwiartki kurczaka umyc i przekroić na pół.W naczyniu żaroodpornym ułożyć czosnek, liście laurowe, jałowiec, pieprz,łyżeczkę rozmarynu.Następnie ułożyć kawałki kurczaka oprószone sola ziołowa i pozostałym rozmarynem. Mięsko zalac piwem i olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 1,5 godziny pod przykryciem.Ostatnie 20 minut piec bez przykrycia aby skórka sie przyrumieniła. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Aromatyczny kurczak w piwie
Etap 1W naczyniu żaroodpornym ułożyć czosnek, liście laurowe, jałowiec, pieprz,łyżeczkę rozmarynu.Następnie ułożyć kawałki kurczaka oprószone sola ziołowa i pozostałym rozmarynem. Mięsko zalac piwem i olejem.
Aromatyczny kurczak w piwie
Etap 3 Ostatnie 20 minut piec bez przykrycia aby skórka sie przyrumieniła.