Sposób przygotowania:
Aromatyczny kurczak w ziołach i cytrynie
Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem lubczyku i natką pietruszki (suszoną). Wlewamy sok z cytryny. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w kosteczkę żółtą paprykę, przekrojone na pół pomidorki i posiekana natkę pietruszki.
Dodajemy bukiet warzyw. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Wlewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z ugotowanym do miękkości makaronem.
Po tym czasie mięso wkładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Gdy zmieni kolor dodajemy pokrojoną w kosteczkę żółtą paprykę, przekrojone na pół pomidorki i posiekana natkę pietruszki.
Dodajemy bukiet warzyw. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Wlewamy bulion, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Dusimy do miękkości warzyw. Podajemy z ugotowanym do miękkości makaronem.