Sposób przygotowania:
Aromatyczny ryż i duszone udko
Udka oczyścić, przysmażyć na tłuszczu z obu stron, Podlać bulionem, dodać żurawinę i przyprawy, dusić pod przykryciem ok 20 min. Śmietanę wymieszać z chrzanem i dodać pod koniec duszenia.
Ryż wypłukać, Wodę zagotować z przyprawami, dodać ryż i gotować do wchłonięcia wody.Przykryć pokrywką i zostawić w ciepłym miejscu.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler pokroić drobno, posypać cukrem i czubricą, skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem dodać oliwę.
Ryż wypłukać, Wodę zagotować z przyprawami, dodać ryż i gotować do wchłonięcia wody.Przykryć pokrywką i zostawić w ciepłym miejscu.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Seler pokroić drobno, posypać cukrem i czubricą, skropić sokiem z cytryny. Przed podaniem dodać oliwę.
elzbieta8960