Sposób przygotowania:
Avgolemono - tradycyjna zupa z Grecji
Do dużego garnka wrzucamy umyte udka(najlepiej podzielić je na pałki i podudzia), wsypujemy całe opakowanie włoszczyzny HORTEX liście laurowe i ziarenka pieprzu. Zalewamy wszystko zimną wodą, tak około 12 szklanek, dodajemy sól. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy półtorej-dwie godziny. Przecedzamy i do czystego wywaru(wrzącego) wsypujemy makaron, gotujemy około 12 minut. Gdy będzie już prawie gotowy łączymy roztrzepane jajka z sokiem i skórką z cytryny. Cały czas mieszając wlewamy mieszankę do zupy bardzo wolnym strumieniem. Gotujemy jeszcze 5-10 minut, aż się nieco zagęści, ale też żeby nie rozgotować orzo (zamiast niego możemy wziąć zwykły ryż). Podajemy razem z mięsem kurczaka, na którym gotował się wywar i z posiekaną natką pietruszki. Smacznego.