pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Baba 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobra babka, nie tylko na Wielkanoc :P

Baba 2

Składniki:

Baba 2

 

  • 60 dag mąki
  • 40 dag cukru
  • 4 jajka
  • 30 dag margaryny
  • opakowanie cukru wanilinowego
  • opakowanie proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka

Sposób przygotowania:

Baba 2
Margarynę dokładnie zmiksować mikserem. Dodać cukier i cukier wanilinowy. Następnie dodawać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Na sam koniec dodać pianę ubitą z białek. Wszystko dokładnie zmiksować. Następnie przelać otrzymaną masę do formy natłuszczonej margaryną i obsypanej bułką tartą. Całość piec w 180 st. do otrzymania złotego koloru. Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka