Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Baba Cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto kroimy na osiem porcji.

Baba Cytrynowa

Składniki:

Baba Cytrynowa

 

 

Sposób przygotowania:

Baba Cytrynowa
Miękką margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Stopniowo wbijamy całe jajka,ciągle mieszając.Do ubitej masy dodajemy dobrze przesianą mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i sok z cytryny.Mieszamy dokładnie.Ciasto przelewamy do formy z kominkiem wysmarowanym margaryną.Pieczemy około 1 godz. w 180 stopniach.Jak baba ostygnie polewamy ją różowym i białym lukrem.

Tagi:

jajko jajka