mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Babcina babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka mojej babci.Pyszna i puszysta.

Babcina babka

Składniki:

Babcina babka

 

Sposób przygotowania:

Babcina babka
Na początku jajka zmiksować z białym cukrem.
Następnie dodać mąkę ziemniaczaną, krupczatkę i proszek do pieczenia.Dokładnie zmiksować.
W małym garnku rozgrzać margarynę.Gorącą dodać do ciasta.
Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto wlać do wysmarowanej margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Piekarnik nastawić na temperaturę 180 stopni i piec ciasto ok.55 minut. Po wyjęciu odstawić ciasto do wystygnięcia.
Zimne posypać cukrem pudrem.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka