Sposób przygotowania:
Babcina babka z rodzynkami
Na początku garnku rozpuścić całą margarynę.Rozpuszczoną zdjąć z ognia i ostudzić.
Następnie utrzeć jajka z cukrem na puszysty krem.Dodać mąkę pszenną,ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Dokładnie zmiksować. Dodać kilka kropli aromatu waniliowego i ponownie zmiksować. Potem wlać rozpuszczoną margarynę.
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Po kilku minutach wyjąć,osuszyć i lekko oprószyć mąką. Dodać do ciasta i wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy. Piec babkę 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy i zimną posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Następnie utrzeć jajka z cukrem na puszysty krem.Dodać mąkę pszenną,ziemniaczaną i proszek do pieczenia.Dokładnie zmiksować. Dodać kilka kropli aromatu waniliowego i ponownie zmiksować. Potem wlać rozpuszczoną margarynę.
Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. Po kilku minutach wyjąć,osuszyć i lekko oprószyć mąką. Dodać do ciasta i wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy. Piec babkę 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni.Po upieczeniu przestudzić, wyjąć z formy i zimną posypać cukrem pudrem.Smacznego.