Tomeczek83

Tomeczek83

Kucharz
[Przepisów: 8]

Babeczka Cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super pachnąca babka! Zawsze będzie doskonałym deserem do popołudniowej kawy!

Babeczka Cytrynowa

Składniki:

Babeczka Cytrynowa

 

  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • niepełne 2 szklanki cukru,
  • 0,25 kg masła lub margaryny,
  • 0,5 szklanki mleka,
  • 4 jajka,
  • paczka proszku do pieczenia (18 g),
  • aromat cytrynowy
  • ewentualnie:
  • rodzynki i cukier puder

Sposób przygotowania:

Babeczka Cytrynowa
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dodać aromat cytrynowy i ewentualnie rodzynki. Składniki dobrze wymieszać. Piec w formie do bab (ja piekę w "korytku") w temp. 200 stopni. Czas pieczenia około 70 minut. Gotową babkę posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka