Sposób przygotowania:
Babeczka z migdałami
W pierwszej kolejności należy przygotować składniki na ciasto i wykonać ciasto na bakę: połamać na małe kawałeczki czekoladę, do miseczki włożyć białą czekoladę połamaną w kosteczki i masło pokrojone w kostkę, w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, mieszać składniki aż się roztopią i połączą w jedną masę. Białka oddzielić od żółtek. Dodać cukier i żółtka, wymieszać. Ostudzić czekoladę z mlekiem i dodać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz zmielone migdały. Wymieszać łyżką. Ubić pianę z białek i połączyć z masą czekoladowo - migdałową a na końcu wymieszać ze startą skórką z pomarańczy. Piekarnik nagrzać do temperatury około 180- 190 stopni. Przełożyć do przygotowanej formy natłuszczonej na babkę i piec przez 40 - 45 minut. Ostudzić i wyłożyć babkę udekorować białą polewą czekoladową oraz gotowymi elementami dekoracyjnymi, posypać wierzch posypką dekoracyjną.