Sposób przygotowania:
Babeczki
CIASTO (na ok 60 sztuk) Mąkę przepuszczamy przez sitko, do mąki dodajemy smalec, margaryną, która ścieramy na tarce, żółtka oraz cukry waniliowe, wszystkie składniki dokłądnie mieszamy, następnie ugniatamy do momentu powstania ciasta. Gotowe ciasto wstawiamy na ok 30 minut do lodówki, schłodzone ciasto, porcjujemy w małe kulki, które rozprowadzamy w foremkach na babeczki, pieczemy w tem 180 stopni do momentu aż ciasto będzie miało złocisty kolor.Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu, w trakcie ubijania dodajemy fix, galaretki (smak zależy od tego jaki kolor masy chcemy uzyskać)rozpuszczamy w 2 szklankach wody, lekko stężałą dodajemy do śniezki, miksujemy, wykłądamy na babeczki dekorujemy, drobnymi cukierkami lub owacami kandyzowanymi