kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Babeczki budyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne babeczki z budyniem.

Babeczki budyniowe

Składniki:

Babeczki budyniowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki budyniowe
Mieszamy mąkę,margarynę,cukier puder ,żółtka i szczyptę soli.Zagniatamy ciasto.Formujemy kulkę i wstawiamy na 3 godziny do lodówki.Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy.Wylepiamy ciastem natłuszczone foremki.Pieczemy 15 minut w temperaturze 200*C.+++Z mleka,budyniu i cukru gotujemy bardzo gęsty budyń.Studzimy całkowicie a potem miksujemy go z miękkim masłem na jednolitą masę.Na każdą babeczkę nakładamy porcję masy budyniowej.Ozdabiamy owocami jeżyn.Smacznego!