Sposób przygotowania:
Babeczki - chmureczki
Sposób przygotowania: Mąkę przesiać, posiekać z pokrojonym na kawałki masłem, dodać cukier, cukier wanilinowy i żółtka. Ciasto zagnieść na gładką masę wstawić na godzinę do lodówki. Foremki do babeczek (ok. 25 sztuk) dokładnie wysmarować tłuszczem. Następnie rozwałkować ciasto na grubość 3 - 4 mm i wyłożyć nim wysmarowane tłuszczem foremki. Na dnie ciasto ponakłuwać widelcem. Foremki z ciastem wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 min. Piekarnik elektryczny: temp. 200° C (powinien być podgrzany) Piekarnik gazowy: temp. 200° C (nie powinien być podgrzany) Wystudzone babeczki wyjąć z foremek. Do wysokiego naczynia wlać jogurt i wodę, następnie powoli miksować, dosypując stopniowo krem jogurtowy. Następnie zwiększyć obroty miksera i całość miksować około 3 minut. Gotowy krem wyłożyć na upieczone babeczki. Udekorować owocami.
msewka