Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Jajka wybić do miksera i ubić je na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach. Gdy będą białe dodać olej nadal ubijając. Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty i dodawać po jednej łyżce mieszankę mąki. Miksować aż składniki się połączą. Masę przełożyć do innego naczynia, wsypać ananasy, migdały i rozdrobnioną czekoladę. Szpatułką delikatnie wszystko wymieszać. Formę do muffinów wyłożyć papilotkami ( ja miałam papilotki i kilka foremek silikonowych ). Napełnić papilotki masą i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Babeczki piec około 25 - 30 minut w zależności od piekarnika. Gotowe babeczki wystudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem. Z tej porcji ciasta powinno wyjść 18 babeczek.
dża