Sposób przygotowania:
Babeczki dyniowe z nutą szafranu oraz kremem
Nitki szafranu rozcieramy w moździerzu, zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut.
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy puree z dyni oraz mleko szafranowe i miksujemy. Na koniec dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę, miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę do babeczek wykładamy papilotkami papierowymi i przekładamy do każdej po dużej łyżce ciasta. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu babeczki studzimy.
Krem: ubijamy zimną śmietankę z cukrem puder na puszystą masę, dodajemy po łyżce mascarpone ciągle miksując. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy zimne babeczki. Posypujemy posypką.
Gotowe babeczki przechowujemy w lodówce.
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy puree z dyni oraz mleko szafranowe i miksujemy. Na koniec dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę, miksujemy do połączenia się składników. Blaszkę do babeczek wykładamy papilotkami papierowymi i przekładamy do każdej po dużej łyżce ciasta. Wstawiamy babeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu babeczki studzimy.
Krem: ubijamy zimną śmietankę z cukrem puder na puszystą masę, dodajemy po łyżce mascarpone ciągle miksując. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy zimne babeczki. Posypujemy posypką.
Gotowe babeczki przechowujemy w lodówce.