Sposób przygotowania:
Babeczki Eli z jeżynamiprzygotowanie składników ciasta
 
Margarynę wyjąć z lodówki, odpakować i zostawić żeby zmiękła.
przygotowanie składników ciasta cd
 
Odważyć 250 g cukru.
przygotowanie składników ciasta cd
 
Odważyć 250 g mąki pszennej.
przygotowanie składników ciasta cd
 
Do garnuszka wybić po jednym jajku i przelewać do miski.
przygotowanie składników ciasta cd
 
Jeżyny opłukać,osuszyć i usunąć ogonki.
przygotowanie ciasta
 
Utrzeć margarynę z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. 
Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko, dodać do masy i dokładnie wymieszać. 
Ciasto wyłożyć do foremek do 2/3 wysokości.
przygotowanie ciasta cd
 
Do każdej foremki na ciasto wyłożyć po kilka jeżyn. Foremki z ciastem ułożyć na dużej blasze. 
Blachę włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ( z termoobiegiem 160 ) i piec około 25 minut. 
Po ostudzeniu babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gusia1000