Sposób przygotowania:
Babeczki jagodowe 3
Drożdże wkruszamy do miski, dodajemy letnie mleko i 2 łyżki cukru i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy do miski dodając sól. Margarynę rozpuszczamy. Jajka i żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Do mąki dodajemy rozczyn drożdżowy, puch jajeczny, ocet i rozpuszczoną margarynę. Zagniatamy ciasto dodając w miarę potrzeby mleko lub mąkę. Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałki, formujemy placuszki. Na każdym układamy łyżkę jagód, zlepiamy kulkę i wkładamy do papilotki w formie do muffinek. Babeczki posypujemy kruszoną przygotowaną z 2 łyżek margaryny, mąki i cukru. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
MP3-ka