iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Babeczki kruche z szpinakiem i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Użyłam gotowych babeczek ,ale można upiec samemu.

Babeczki kruche z szpinakiem i twarogiem

Składniki:

Babeczki kruche z szpinakiem i twarogiem

 

  • 4 garść szpinak,
  • 2 łyżki twaróg,
  • 2 łyzeczki masło,
  • Sól,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • 2 ząbek czosnek,
  • 1 opakowanie babeczki

 

Sposób przygotowania:

Babeczki kruche z szpinakiem i twarogiem
Szpinak myjemy kroimy i podsmażamy na masełku . dodajemy wyciśnięty czosnek .Mieszamy . Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku i smażymy .Następnie studzimy i dodajemy twaróg mieszamy dobrze na jednolitą masę .doprawiamy sola i pieprzem świeżo zmielonym do smaku do smaku Taki farsz nakładamy do babeczek i ozdabiamy natką pietruszki .Podajemy na zimno