Sposób przygotowania:
Babeczki kruche ze śmietaną i owocami
Ciasto na babeczki: Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wsypuję mąkę, dodaję margarynę i jajko. Wszystko dokładnie mieszam. Zagniatam ciasto, zawijam w folię spożywczą i odkładam na 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smaruję margaryną lub masłem i obsypuję mąką. Schłodzone ciasto wałkuję cienko i wylepiam nim foremki. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko studzę.
Ostudzone babeczki nadziewam śmietaną w sprayu lub bitą śmietaną kremówką, dekoruję malinkami i jagodami, podaję.
Ostudzone babeczki nadziewam śmietaną w sprayu lub bitą śmietaną kremówką, dekoruję malinkami i jagodami, podaję.