lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Babeczki makowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na około 12 porcji babeczek

Babeczki makowe

Składniki:

Babeczki makowe

 

  • 1 babka makowa (ja używam dr.Oetkera)
  • 3 jajka
  • 100 gram masła lub margaryny
  • 3 łyżki mleka
  • 1-2 łyżki oleju
  • 2 polewy w proszku
  • 6-8 łyżek mleka
  • mak do dekoracji

Sposób przygotowania:

Babeczki makowe
Mieszankę ciasta wsypac do miski dodać jajka oraz tłuszcz.Całość miksować przez około 3 minuty aż do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.Na blasze do pieczenia ustawić papierowe foremki babek,napełnić je do połowy ciastem.Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni.Polewę w proszku wymieszać z mlekiem,upieczone babeczki polać polewą i posypać makiem.
Smacznego

Tagi:

jajko jajka mak