Sposób przygotowania:
Babeczki na pikantnie z zakąskami.
Mąkę przesiać na stolnicy i dodać schłodzone,pokrojone na kawałeczki masło.Rozkroić długim nożem na drobinki,dać żółtko,
łyżeczkę proszku do pieczenia i sól.Zagnieść ciasto na jednolitą masę,uformować kulę i wsadzić do folii,dając do schłodzenia na 30 minut.Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i po kawałku ciasta wycinać do foremeczek,które wcześniej natrzeć tłuszczem i wysy-
-pać mąką.Piekarnik nagrzać do 180-200 st.C.i układać na blasze
pełne foremki z ciastem.Piec 15-20 minut.Po upieczeniu się babe-
-czek,zdjąć z blachy i ostudzić,a potem nadziewać każdą po kawałku łososia,pokrojonych na plasterki oliwek,namoczonych i osączonych grzybów.Posypać po wierzchu serem tartym-żółtym lub parmezanem i dać ponownie bez foremek na blachę i na 10 mi-
-nut zapiec,aby ser się stopił na wierzchu nadzienia.Podawać na ciepło.
łyżeczkę proszku do pieczenia i sól.Zagnieść ciasto na jednolitą masę,uformować kulę i wsadzić do folii,dając do schłodzenia na 30 minut.Po wyjęciu z lodówki rozwałkować i po kawałku ciasta wycinać do foremeczek,które wcześniej natrzeć tłuszczem i wysy-
-pać mąką.Piekarnik nagrzać do 180-200 st.C.i układać na blasze
pełne foremki z ciastem.Piec 15-20 minut.Po upieczeniu się babe-
-czek,zdjąć z blachy i ostudzić,a potem nadziewać każdą po kawałku łososia,pokrojonych na plasterki oliwek,namoczonych i osączonych grzybów.Posypać po wierzchu serem tartym-żółtym lub parmezanem i dać ponownie bez foremek na blachę i na 10 mi-
-nut zapiec,aby ser się stopił na wierzchu nadzienia.Podawać na ciepło.