Sposób przygotowania:
Babeczki pizzowe
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Margarynę rozpuszczamy na patelni i przesmażamy na niej cebulę, odstawiamy do ostygnięcia.
Paprykę kroimy w drobną kostkę a kabanosy w cienkie plasterki.
Do miski wkładamy mąkę, jajka, mleko, sól, zioła i suszone pomidorki oraz proszek do pieczenia. Mieszamy trzepaczką aż składniki się połączą.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Blaszkę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami.
Do każdej papilotki wkładamy po dwie łyżki masy. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Paprykę kroimy w drobną kostkę a kabanosy w cienkie plasterki.
Do miski wkładamy mąkę, jajka, mleko, sól, zioła i suszone pomidorki oraz proszek do pieczenia. Mieszamy trzepaczką aż składniki się połączą.
Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Blaszkę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami.
Do każdej papilotki wkładamy po dwie łyżki masy. Wkładamy babeczki do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 30 min w temperaturze 200 stopni. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.