Sposób przygotowania:
Babeczki rabarbarowe z kakao i piniami1.
Do naczynia wbić całe jajka, dosypać cukier, zmiksować.
2.
Wsypać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, ponownie zmiksować.
3.
Wlać olej z pestek winogron, znowu zmiksować.
4.
Dosypać ciemne kakao, cały czas miksować.
5.
Do małych foremek włożyć papilotki, a następnie napełnić je ciastem do połowy wysokości.
6.
Wcześniej obrać i pokroić rabarbar. Zmieszać go z cukrem. Kawałki rabarbaru powkładać do każdej foremki.
7.
Na wierzchu posypać orzeszkami piniowymi.
8.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec babeczki przez 25 minut.
9.
Upieczone babeczki wystudzić na kratce.
10.
Smacznego !