Sposób przygotowania:
Babeczki rabarbarowe z kakao i piniami1.

Do naczynia wbić całe jajka, dosypać cukier, zmiksować.
2.

Wsypać mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, ponownie zmiksować.
3.

Wlać olej z pestek winogron, znowu zmiksować.
4.

Dosypać ciemne kakao, cały czas miksować.
5.

Do małych foremek włożyć papilotki, a następnie napełnić je ciastem do połowy wysokości.
6.

Wcześniej obrać i pokroić rabarbar. Zmieszać go z cukrem. Kawałki rabarbaru powkładać do każdej foremki.
7.

Na wierzchu posypać orzeszkami piniowymi.
8.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec babeczki przez 25 minut.
9.

Upieczone babeczki wystudzić na kratce.
10.

Smacznego !