Sposób przygotowania:
Babeczki ryżowe
Ryż ugotować do miękkości.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu pozostałym z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do reszty składników.
Jajka roztrzepać do spienienia i dodać do ryżu. Całość przyprawić i dokładnie wymieszać.
Masę ryżową przełożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu pozostałym z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do reszty składników.
Jajka roztrzepać do spienienia i dodać do ryżu. Całość przyprawić i dokładnie wymieszać.
Masę ryżową przełożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.