Sposób przygotowania:
Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką
W dużej ilości wody z dodatkiem soli i kurkumy ugotuj ryż i odcedź na sicie. Boczek, cukinię i paprykę pokrój w kostkę. Na patelnię wrzuć boczek i podsmaż go, dodaj potem cukinię i paprykę i smaż jeszcze chwilę. Zawartość patelni przełóż do miski, dodaj ryż i przyprawy i wymieszaj wszystko, lekko przestudź. Następnie wsyp kaszę mannę i wlej rozbełtane jajka ( jajka i kasza ma za zadanie związanie babeczek ) i ponownie wymieszaj. Foremki silikonowe umieść w dołkach formy do muffinek i rozdziel masę ryżową. Babeczki wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj 30 minut. Podawaj gorące np. z ketchupem.
edytaha
zewa
Tak, tylko najbardziej ja na tym cierpię. Mi idzie w boczki a Im nie :)
edytaha
Ja też mam taki problem Ewuś :)
marietta
zewa