zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Babeczki śliwkowo-nektarynkowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

A na deser polecamy babeczki śliwkowo-nektarynkowe z serkiem mascarpone.

Babeczki śliwkowo-nektarynkowe

Składniki:

Babeczki śliwkowo-nektarynkowe

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki śliwkowo-nektarynkowe
Serek mascarpone utrzeć razem z cukrem pudrem i śmietaną. Umytą śliwkę i nektarynę pokroić w drobną kostkę.Wszystkie składniki na ciasto posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Wyrobionym ciastem wylepić przygotowane foremki do babeczek ( ciasta nie trzeba schładzać ). Następnie ciasto w foremkach nakłuć widelcem. Babeczki piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu wystudzone wyjąć z foremek. Na każdą babeczkę nakładać przygotowaną masę serkową, a na wierzch kłaść pokrojone owoce.