Sposób przygotowania:
Babeczki w skorupkach
W rondelu umieszczam margarynę z wodą, kakao i cukrem, doprowadzam do zagotowania. Mąkę pszenną i ziemniaczaną, oraz proszek do pieczenia przesiewam przez sitko. Do ostudzonej masy kakaowej dodaję mieszankę mąki i proszku do pieczenia i żółtka, po czym dokładnie mieszam. Z białek ubijam sztywną pianę i delikatnie łączę z ciastem. Następnie masę przekładam do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i napełniam skorupki (wcześniej wyparzone i dokładnie osuszone) do 3/4 wysokości jajka. Skorupki wypełnione ciastem kładę w foremce na muffiny z kuleczkami ceramicznymi, tak aby jajka same stały. Piekę ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Patyczkiem sprawdzam, czy babeczki się upiekły.
Pyza
mycha
hehe, nie tylko wygląd Iza, smak też pyszny, a obieranie szybko idzie, najbardziej pracochłonne to było ich napełnianie masą, ale mój K. mi pomógł i poszło w miarę sprawnie;)