Sposób przygotowania:
Babeczki z borówkami
Borówki przebieramy opłukujemy i dokładnie osączamy z wody.
Białą czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kąpieli wodnej.
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku ( każde kolejne jak poprzednie dobrze połączy się z masą). Do połączonych składników stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki oraz stopioną białą czekoladę. Całość dokładnie ze sobą łączymy. Na samym końcu dodajemy borówki i za pomocą np. szpatułki mieszamy ciasto.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości.
Babeczki pieczemy w temp 180 st przez 20 minut.
Białą czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kąpieli wodnej.
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku ( każde kolejne jak poprzednie dobrze połączy się z masą). Do połączonych składników stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki oraz stopioną białą czekoladę. Całość dokładnie ze sobą łączymy. Na samym końcu dodajemy borówki i za pomocą np. szpatułki mieszamy ciasto.
Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 3/4 ich wysokości.
Babeczki pieczemy w temp 180 st przez 20 minut.
reanja
misia5
mysza75
edytaha
misia5
Częstuj się :)
misia5
Zapraszam :)