Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Babeczki z czekoladą Elfi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

proste i wręcz tradycyjne babeczki z czekoladą

Babeczki z czekoladą Elfi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z czekoladą Elfi

 

  • 0,5 kostki margaryny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 całe jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • aromat waniliowy
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

Babeczki z czekoladą Elfi
Margarynę rozpuszczam i studzę. Następnie mieszam ze szklanką mleka i rozbełtanym jajkiem. W osobnej misce mieszam mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sól. Następnie obie miski łączę i mieszam. Czekoladę (1 tabliczkę) siekam na drobne kawałeczki i dodaję do masy. dodaję kilka kropel aromatu. Nakładam do papierowych papilotek do muffinów na 3/4 wysokości. Piekę w 180C przez około 25 minut. Gotowe babeczki studzę, oblewam czekoladą i obsypuję kolorową posypką.
Babeczki z czekoladą Elfi
w dwóch miskach mieszam mokre i suche skladniki
Babeczki z czekoladą Elfi
Etap 2z podanej porscji wyjdzie 12 babeczek. papilotki napełniam masą