Alessandro

Alessandro

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Babeczki z grillowanym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki z ciasta francuskiego z grillowanymi warzywami i kurczakiem

Babeczki z grillowanym nadzieniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z grillowanym nadzieniem

 

  • ciasto francuskie
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 cukinia
  • 1 papryka
  • 5 pieczarek
  • ser żółty
  • pasta paprykowa (ewentualnie ketchup)
  • przyprawa do grilla

Sposób przygotowania:

Babeczki z grillowanym nadzieniem
Warzywa umyć, pokroić , pieczarki obrać, filet oczyścić. Położyć wszystko na grillu , doprawić i grillować aż wszystko będzie gotowe. Ciasto francuskie (jeśli jest mrożone wcześniej wyciągnąć) pokroić tak aby wypełniły formę babeczki. Do natłuszczonej formy włożyć ciasto i dokładnie rozłożyć na całej powierzchni.Do środka włożyć ugrillowane składniki , dodać trochę pasty i zółtego sera. Drugim kawałkiem ciasta przykryć całość i docisnąć brzegi. Oderwać wystające kawałki. Nakłuć górę babeczki i włożyć do piekarnika. Temp. 220/250 stopni na około 15/20 min.
Babeczki z grillowanym nadzieniem
Do natłuszczonej formy włożyć ciasto i dokładnie rozłożyć na całej powierzchni.Do środka włożyć ugrillowane składniki , dodać trochę pasty i zółtego sera.
Babeczki z grillowanym nadzieniem
Drugim kawałkiem ciasta przykryć całość i docisnąć brzegi. Oderwać wystające kawałki. Nakłuć górę babeczki.