Sposób przygotowania:
babeczki z gruszką i budyniem
Zagniatam mąkę z cukrem waniliowym, masłem pokrojonym na kawałki oraz z 2 łyżkami zimnej wody. Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Następnie wyjmij, podziel na 8 części i wyklej dna i boki foremek do tartaletek (o średnicy 10 cm). Z papieru wytnij 8 krążków, przykrywam kruche ciasto w foremkach i obciążam warstwą suszonego grochu albo fasoli. Tartaletki wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piekę 15-20 minut na złoty kolor.. Przygotowuje nadzienie: Budyń wymieszaj z 1/2 szklanki zimnego mleka oraz cukrem. Resztę mleka zagotuj, wlej rozprowadzony budyń i gotuj przez chwilę, odłóż do ostygnięcia. Tartaletki napełnij budyniem włóż do szprycy i wyciskaj wzorek na około babeczki do środka włóż 1 łyżeczkę dżemu truskawkowego a na budyń nałóż gruszkę pokrojoną w kosteczkę .Takie kruche babeczki zasmakują każdemu .