zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Babeczki z kremem i świeżymi owocami

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Na szybko, z gotowych kruchych korpusów, ze świeżymi owocami i pysznym kremem.

Babeczki z kremem i świeżymi owocami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z kremem i świeżymi owocami

 

  • 24 kruche spody na babeczki
  • marmolada do wysmarowania spodów ( około 6 łyżek)
  • budyń śmietankowy z cukrem + 2 pełne łyżki mąki pszennej
  • ½ l mleka
  • 10 dag miękkiego masła
  • dowolne owoce u mnie borówki i maliny (około 40 dag)

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem i świeżymi owocami
Rozpoczynam od przygotowania kremu. Mąkę mieszam z proszkiem budyniowym, zagotowuję 2/3 mleka, w 1/3 dokładnie rozprowadzam mąkę z budyniem, wlewam na gotujące się mleko, cały czas mieszam do momentu zagotowania. Odstawiam do całkowitego wystudzenia. Gdy budyń jest zimny, miksuję go z masłem. Kruche korpusy na babeczki smaruję marmoladą. Dekorator napełniam kremem i nakładam na babeczki. Owoce myję i osuszam, następnie układam na wierzch ciastek. Można posypać tartą czekoladą lub posypać kakao. Proste, ale bardzo smaczne babeczki.
Babeczki z kremem i świeżymi owocami
wykorzystałam gotowe kruche korpusy i świeże owoce
Babeczki z kremem i świeżymi owocami
Kruche korpusy na babeczki smaruję marmoladą
Babeczki z kremem i świeżymi owocami
Dekorator napełniam kremem i nakładam na babeczki.
Babeczki z kremem i świeżymi owocami
Owoce myję i osuszam, następnie układam na wierzch ciastek.

Tagi:

babeczki