gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Babeczki z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo dobre babeczki. Idealnego smaku dodaje im przygotowana kruszonka. Jeszcze takich nie robiłam. Były pyszne.

Babeczki z kruszonką

Składniki:

Babeczki z kruszonką

 

  • CIASTO
  • pół szklanki cukru
  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • KRUSZONKA
  • 10 dag margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 1,5 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Babeczki z kruszonką
CIASTO: W jednej misce wymieszać ze sobą (łyżką!) cukier, mąkę i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać: olej, mleko i jajka. Dokładnie wymieszać obie zawartości misek, a następnie połączyć ze sobą wsypując sypkie składniki do mokrych. Całość dokładnie przemieszać łyżką. Przygotowaną masę przełożyć do przygotowanych papilotek. Zapełniaj ok. 3/4 papilotek. KRUSZONKA: połączyć ze sobą składniki i pokruszyć po trochu na każde ciasto. Piec ok. 30 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.