Sposób przygotowania:
Babeczki z masłem orzechowymCiasto
Orzeszki ziemne drobno posiekać. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz masłem orzechowym do puszystości. Dalej miksując dodawać po jednym jajku. Następnie wlewać stopniowo mleko na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec wsypać posiekane orzeszki i wmieszać do masy. Za pomocą łyżki nakładać masę do papilotek, do ich 3/4 wysokości. Piec w 180 st.C 25 minut. Upieczone wyjąć i przestudzić na kratce.
Krem
Śmietankę ubić na sztywno. Masło utrzeć z cukrem pudrem oraz masłem orzechowym do puszystości. Dodać bitą śmietanę i delikatnie wymieszać szpatułką. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nim ostudzone babeczki. Wierzch posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Babeczki przechowywać w lodówce. Smacznego! (inspiracja/źródło: jeden z blogów)