Sposób przygotowania:
Babeczki z migdałami
Utrzeć cukier z masłem do momentu, aż powstanie jednolita masa. Ubić jajka i stopniowo dodać do masy, mieszaj. Wymieszać sypkie składniki: kaszę manną, cynamon, proszek do pieczenia, migdały. Powstałą mieszankę dodać stopniowo do masy i dokładnie mieszać. Dodać sok z cytryny i likier śmietankowy. Foremki do pieczenia babeczek posmarować za pomocą pędzelka olejem, oprószyć bułką tartą. Łyżką nałożyć ciasto do każdego wgłębienia w blasze do połowy. Rozgrzać piekarnik do temp. ok. 180 st. C. Piec babeczki około 30 min. Gotowe babeczki odstawić do wystygnięcia. Zrobić biały lukier ubijając ze sobą białko z jednego jaja i szklankę cukru - pudru, dodać do lukru sok z wyciśniętej cytryny. Ozdabiać w dowolny sposób babeczki lukrem i posypywać posypką.