Sposób przygotowania:
Babeczki z morelami
Morele dokładnie osaczyć z syropu. Masło utrzeć z cukrem,cukrem waniliowym i odrobiną soli na puszystą masę, dodać otartą skórkę cytrynową. Ciągle ucierając wbijać kolejno po jednym jajku. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i z proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Dokładnie wymieszać,aby powstało jednolite, gładkie ciasto. Do foremek wlewać po 1,5 łyżki ciasta. Powierzchnię wyrównać, każdą porcję ciasta przykryć połówką moreli.Napełnione foremki ułożyć na blasze, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec 20-25 min.w temp. 175st. Ciasteczka wyjąc z piekarnika, przestudzić. Przygotować lukier:cukier puder dokładnie utrzeć z sokiem cytrynowym. Lukrem posmarować brzegi babeczek. Gotowe ciasteczka odłożyć na kilkanaście minut,aby lukier całkowicie zastygł