Sposób przygotowania:
Babeczki z musem jabłkowo-pomarańczowym
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do garnka. Pomarańczę obrać ze skórki, podzielić na cząstki, pokroić na kawałki, dodać do jabłek. Rozgotować pod przykryciem, dodać skórkę pomarańczową, cukier, wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać miękkie masło, posiekać nożem, wsypać 10 dag cukru pudru, oliwę, aromat, sok z cytryny, żółtka i zagnieść ciasto. Następnie rozwałkować, wykleić foremki babeczek, ułożyć na blaszce, napełnić musem z jabłek. Pozostałe 2 białka ubić z 5 dag cukru na sztywną pianę, dodać kisiel, delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskając zalać jabłka. Babeczki włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10-15 minut.