Sposób przygotowania:
Babeczki z nadzieniem budyniowym
Z podanych składników zagnieść ciasto,stolnicę podsypać cieniutko mąką rozwałkować z połowy ciasta cienki placek.Wycinać kółeczka
Foremki wysmarować lekko rozpuszczonym masłem(używając pędzelka)wykładać cienko foremki,urywając po kawałku ciasta
Ugotować budyń,przestudzić,nadziewać szprycą do tortu babeczki,przykryć kółeczkami z ciasta,dociskając brzegi.
Piec w 180 st C około 20 min, aż babeczki się zrumienią.Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.
Smacznego.
Foremki wysmarować lekko rozpuszczonym masłem(używając pędzelka)wykładać cienko foremki,urywając po kawałku ciasta
Ugotować budyń,przestudzić,nadziewać szprycą do tortu babeczki,przykryć kółeczkami z ciasta,dociskając brzegi.
Piec w 180 st C około 20 min, aż babeczki się zrumienią.Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.
Smacznego.
jovi
Natala1210
asia77
sylwiaiwanczuk