anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Babeczki z nadzieniem budyniowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bardzo smaczne babeczki,polecam.

Babeczki z nadzieniem budyniowym

Składniki:

Babeczki z nadzieniem budyniowym

 

  • 1,5 szklanki mąki(poj. szklanki 200 gram)
  • 1/2 kostki margaryny(125 gram)
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 żółtka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
  • Masa budyniowa:)
  • 1/2 litra mleka
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 1/2 budyń waniliowy
  • cukier puder wymieszany z wanilią do posypania

Sposób przygotowania:

Babeczki z nadzieniem budyniowym
Z podanych składników zagnieść ciasto,stolnicę podsypać cieniutko mąką rozwałkować z połowy ciasta cienki placek.Wycinać kółeczka
Foremki wysmarować lekko rozpuszczonym masłem(używając pędzelka)wykładać cienko foremki,urywając po kawałku ciasta
Ugotować budyń,przestudzić,nadziewać szprycą do tortu babeczki,przykryć kółeczkami z ciasta,dociskając brzegi.
Piec w 180 st C około 20 min, aż babeczki się zrumienią.Posypać cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.
Smacznego.