Sposób przygotowania:
Babeczki z owsianką i owocami
Najpierw przygotowujemy spody babeczek. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Następnie ugniatamy z margaryną za pomocą widelca lub ręki. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto (od tego etapu już najwygodniej ręką). Gotowe ciasto owijamy folią i wkładamy na godzinę do lodówki. Foremki do wypieku babeczek smarujemy margaryną, a następnie wylepiamy cienko ciastem. Spód babeczek nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (termoobieg). Upieczone babeczki pozostawiamy je do przestygnięcia, po czym wyciągamy z foremek. Owsiankę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy na chwilę do przestygnięcia. Następnie nakładamy ją do babeczek, aby powstała górka. Na górze układamy świeże maliny, posiekane pistacje i suszone porzeczki lub inne ulubione owoce.