Sposób przygotowania:
Babeczki z pastą brokułową
Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy kilka minut. Następnie blendujemy aby powstał mus. Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą i ugniatamy ciasto. Z powstałego musu zabieramy 2 łyżki i dodajemy również do ciasta. Resztę odkładamy.
Foremki możemy natłuścić, ciasto po półgodzinnym schłodzeniu wałkujemy , wycinamy kółeczka i wylepiamy nimi foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy na złoty kolor.
Do pozostałego musu wkładamy serek śmietankowy, pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy, sok z cytryny i mieszamy. Kiedy babeczki się upieką i przestygną wtedy napełniamy je powstała pasta. Pistacje drobno kroimy. Dekorujemy. Można przykryć je także drugą babeczką.
Blog: Radość kipiąca uśmiechem
Foremki możemy natłuścić, ciasto po półgodzinnym schłodzeniu wałkujemy , wycinamy kółeczka i wylepiamy nimi foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy na złoty kolor.
Do pozostałego musu wkładamy serek śmietankowy, pozostałe przyprawy i dokładnie mieszamy, sok z cytryny i mieszamy. Kiedy babeczki się upieką i przestygną wtedy napełniamy je powstała pasta. Pistacje drobno kroimy. Dekorujemy. Można przykryć je także drugą babeczką.
Blog: Radość kipiąca uśmiechem