Sposób przygotowania:
Babeczki z winogronami
Składniki na ciasto posiekaj, zagnieć szybko i pozostaw w lodówce na godzinę. Przygotuj foremki do babeczek. Każdą nasmaruj margaryną i wysyp mąką. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 3 centymetrów, wytnij krążki za pomocą szklanki i włóż do foremek, wyrównując brzegi. Piecz na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 170C około 20 minut. budyń przygotuj według przepisu podanym na opakowaniu, tylko z mniejszej ilości mleka. Przełóż go do upieczonych babeczek. Winogrona umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż je na budyniu. Galaretkę cytrynową rozpuść w szklance wody i ostudź. Przygotowane babeczki polewaj tężejącą już galaretką. Odstaw do zastygnięcia. Przed podaniem możesz przybrać je bitą śmietaną.