Sposób przygotowania:
Babeczkowe serniczki
Wszystkie składniki zagnieść ze sobą. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki powycinać koła, a następnie wyłożyć foremki do babeczek i nakłuć widelcem. Pozostawić sobie troszkę ciasta na posypkę. Ciasto to schładzamy ok. 60 min.
Babeczki wsadzić do nagrzanego piekarnika i piec ok 3 min. w temp. 190°C.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, 0,5 szklanki cukru oraz mąkę zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając 0,5 szklanki cukru i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Na babeczki nakładamy ser na wysokość ok 1/2 wysokości ( ser wyrasta i to podwójnie !! ) a na wierzch łyżkę bezy i posypujemy pozostałym schłodzonym ciastem. Gotowe babeczki umieszczamy w piekarniku na ok 30-45 min. do
„suchego patyczka” w temp. 160°C.
Babeczki wsadzić do nagrzanego piekarnika i piec ok 3 min. w temp. 190°C.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka, 0,5 szklanki cukru oraz mąkę zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno, pod koniec dodając 0,5 szklanki cukru i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać.
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier.
Na babeczki nakładamy ser na wysokość ok 1/2 wysokości ( ser wyrasta i to podwójnie !! ) a na wierzch łyżkę bezy i posypujemy pozostałym schłodzonym ciastem. Gotowe babeczki umieszczamy w piekarniku na ok 30-45 min. do
„suchego patyczka” w temp. 160°C.