gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i smaczna babka na każdą okazję :)

Babka

Składniki:

Babka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babka
Jajka myjemy. Żółtka oddzielamy od białek. Margarynę ucieramy z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę - wszystko mieszamy na jednolitą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy, mieszamy. Ciasto wylewamy do dużej natłuszczonej posypanej bułką tartą formy do babki. Pieczemy w temp. 180-200*C ok. godziny. Przestudzoną babkę możemy posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Tagi:

jajko tarta jajka