Babka Babuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszna babka. Wyśmienita do kawy.

Babka Babuni

Składniki:

Babka Babuni

 

  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki margaryny

Sposób przygotowania:

Babka Babuni
Cukier z jajkami zmiksować na puszystą masę. Stopniowo dodawać cukeir waniliowy. Następnie dodać roztopioną i schłodzoną margarynę i wlać mleko. Wszystko razem zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Ciasto wlać do przygotowanej formy i włożyć do rozgrzanego piekarnika.

Piec:

termooobieg, 1,5 godziny, 160 stopni

Tagi:

jajko jajka