Sposób przygotowania:
Babka białkowa - wielkanocne jajko
Zimne białka ubić na sztywno. Dosypywać po trochu cukier i ubijać do rozpuszczenia się cukru. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać małymi porcjami do ubitych białek i delikatnie wymieszać. Dodać rozpuszczone letnie masło, aromat pomarańczowy i ponownie wymieszać. Połowę ciasta wyłożyć do formy, ułożyć obrane mandarynki na całej długości formy, wyłożyć resztę ciasta i wyrównać powierzchnię. Piec w 160 st z termoobiegiem około 30-40 min. Forma 30*10 cm wysmarowana i wysypana bułką tartą. Po upieczeniu wyjąć z pieca odczekać z 10 minut, wyjąć z formy i studzić na kratce.
zbysiowa
alaaa
Dzięki, wiedzą co dobre :)
monikaT83
alaaa
Monia dzięki, za miłe słówka, pozdrawiam. :)
monikaT83
Miłej niedzieli:)
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2