aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

babka black and white

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszn babka dwukolorowa...

babka black and white

Składniki:

babka black and white

 

Sposób przygotowania:

babka black and white
Miękkie masło ucieramy z cukrem, żółtkami, przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę. Mleko i ubitą pianę z białek dodajemy do naszej masy. Rozdzielamy ciasto na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy.
Ciasto przekładamy do foremki: najpierw warstwę bez kakao, a na wierzch warstwę z kakao. Ciasto kładziemy małymi porcjami na zmianę. Pieczemy od 1 do 1,5 godziny.

Tagi:

jajko jajka