Sposób przygotowania:
Babka budyniowo - kakaowa
Jajka wybijamy do miski i wsypujemy cukier, miksujemy. Gdy masa jest ubita wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Wsypujemy proszek budyniowy i kakao, mieszamy.
Na końcu wlewamy olej i mleko ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut do
,,suchego patyczka"
Upieczoną babkę wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Na końcu wlewamy olej i mleko ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut do
,,suchego patyczka"
Upieczoną babkę wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.