Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Babka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mąkę przesiej do miski, wbij jajka i zacznij ucierać mikserem. Dodawaj stopniowo cukier, proszek do pieczenia i sok z cytryny.

Babka cytrynowa

Składniki:

Babka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa
Mąkę przesiej do miski, wbij jajka i zacznij ucierać mikserem. Dodawaj stopniowo cukier, proszek do pieczenia i sok z cytryny. Masło roztop w małym garnku, ostudzone dolewaj stopniowo do gładkiego ciasta. Dodaj startą skórkę z cytryny. Formę do babki wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Przelej ciasto do formy. Piecz w temp. 200 st. C. Ciasto jest gotowe,gdy wbijany patyczek jest suchy.