Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa
miksujemy margarynę/masło z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy 2 łyżeczki cukru waniliowego, olejek cytrynowy oraz sok z połowy umytej cytryny. Masę cały czas mieszamy, najlepiej mikserem. Dodajemy jajka w odstępach ok 1-minutowych.Dodajemy szczyptę soli.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia . Do masy wlewamy całe mleko. Dodajemy porcjami np, 2łyżki mąkę z proszkiem do pieczenia aby wszystko się dobrze połączyło. Masa musi być dość gęsta.Formę smarujemy masłem albo margaryną i dokładnie wysypujemy bułką tartą.przygotowane ciasto przelewamy do formy. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 170 stopni i wstawiamy babkę do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 50-55 minut.z drugiej polowy cytryny wyciskamy sok i wraz z cukrem pudrem mieszamy, tak przygotowanym lukrem polewamy babkę.Smacznego:)