magi18

magi18

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Babka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny deser, idealny na niedzielne popołudnia.

Babka cytrynowa

Składniki:

Babka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa
Z cytryn wycisnąć sok. Żółtka utrzeć z cukrem, dać na kuchenkę ciągle ubijać, nie dopuścić do gotowania. Kostkę masła rozetrzeć w makutrze, 3 białka ubić na pianę, dać do żółtek ostygniętych i lekko wymieszać, stopniowo dodawać do masła utartego w makutrze. Na końcu dać pianę łyżkę - wymieszać z 3 cytryn sokiem i dać do masy i wylać do formy babki, na krem dać biszkopty i polać z sokiem z cytryn. Na biszkopty dać plasterki cytryny. Dać do lodówki.